Besinler

BESİN HİJYENİ

BESİN HİJYENİ

BESİN HİJYENİ

Besin, personel ve besin hazırlama ortamlarında sağlık koşullarının oluşturulması ve korunması, besinlerin üretiminden tüketimine kadar  her türlü hastalık etmenlerinden arındırılmasını konu alan bilim dalıdır.

 

BESİN SANİTASYONU

Besin, personel ve besin hazırlama ortamlarında temizlik araç ve gereçleri yardımı ile sağlıklı temizlik koşullarının oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanması işlemidir.

BESİN HİJYENİ
BESİN HİJYENİ

BESİN KONTROLU VE MEVZUATI

Besin kalitesi, özellikleri, besin güvenliğini bozan etmenler, besinle ilgili yasal  düzenlemeler ve yaptırımlara ait kuralların tamamıdır.

 

BESİN MİKROBİYOLOJİSİ

Besinlerle taşınan hastalıklar, besin zehirlenmeleri, hayvandan insana geçen hastalıklar (zoonozlar), su, süt, et ve türevlerinin, konserve besinlerin bakteriyolojik kontrolü, taşıyıcılar ve bunların besin hazırlama ve besin teknolojisindeki önlemlerini teorik ve lâboratuvar çalışmaları ile inceleyen bilim dalıdır.

 

TEMEL VE MESLEKÎ ÖZELLİKLER

Diyetisyenin sahip olması gereken temel ve meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışların bütünüdür.

 

KİŞİSEL BECERİLER

Diyetisyenin kişiliğine bağlı becerileri, aldığı eğitim-öğretimle geliştirdiği ve mesleğini icra edebilmesi için gerekli olan asgari özelliklerdir.

 

İLETİŞİM BECERİLERİ

Diyetisyenin, dinleme, etkili ve güzel konuşma, kendini ifade etme, sabırlı ve güler yüzlü olma, insan ilişkilerine özen gösterme, uygun iletişim

türü ve tekniğini seçme/uygulama konularındaki

becerileridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »